Tejszínhab készítése, tejszínhab felverése lépésről lépésre

Tejszínhab készítése, tejszínhab felverése

A tejszínhab készítése, tejszínhab felverése sokak számára mumus, pedig a valódi tejszínhabnak nincs párja, és sok süteményhez, tortához is szükség van tejszínhabra, vagy akár a tojás nélküli tiramisuhoz is.

Tejszínhab készítése, tejszínhab felverése lépésről lépésre

1.lépés – Megfelelő tejszín kiválasztása

A tejszínhabnál nagyon fontos az alapanyag. Ahhoz, hogy habot tudjál készíteni, minimum 30 % zsírtartalommal rendelkező tejszínre van szükség, ezt általában habtejszín néven árulják. Minél magasabb a zsírtartalom, annál jobb. A boltokban a polcok általában főzőtejszínnek szoktak tele lenni, a habtejszínt sokszor vadászni kell, de főzőtejszínből nem tudsz majd tejszínhabot készíteni, semmi értelme próbálkozni vele.

Ha habtejszínt vásárolsz, sajnos akkor is előfordulhat, hogy a tejszín nem megfelelő minősége miatt nem sikerül a tejszínhab, az egyes tejszín márkák felverhetőségéről a blikk készített egy tesztet.

2. lépés – Eszközök, alapanyag előkészítése

A tejszínhab készítéshez a jó minőségű tejszínen kívül a másik fontos dolog, hogy a tejszín legyen behűtve, legalább egy éjszakára. Ha nem elég hideg a tejszín, lehet nem fog sikerülni felverni a tejszínhabot. Mivel az üzletben sokszor nem hűtve tárolják a tejszíneket, ezért én mindig tartok tejszínt a hűtőben, hogyha szükségem van tejszínhabra, ne kelljen egy napot várnom a hűtéssel.

Ha nagyon biztosra akarsz menni a tejszínhab felverésénél, a tálat, és a habverőt is hűtsd be.

3. lépés – Tejszínhab készítése, felverése

Öntsd a behűtött tejszínt egy tálba, lehetőleg jó nagy tálba, hogy a felverés során minél kevesebb tejszín csepp repüljön ki a tálból, és ne legyen a konyha tiszta tejszín. Ha szereted a kihívásokat, próbálkozhatsz kézi habverővel, ekkor kellő izomerőre és kitartásra van szükség, de kézi erővel is lehet tejszínhabot készíteni.

Ennél egyszerűbb kézi robotgépet használni. Kapcsold be a robotgépet, és verd addig, míg tejszínhab nem lesz a tejszínből. Ez általában tovább tart, mint a tojásfehérjéből habot készíteni, de érdemes figyelni, mert a tejszínt túl is lehet verni, ha túl sokáig kevered, akkor vajat készíthetsz belőle, és akkor már nem tudod felhasználni.

4. Tejszínhab ízesítése

Ha édes tejszínhabot szeretnél, akkor ízesítheted porcukorral, amit érdemes szitálva a tejszínhez adni, de más fűszereket is használhatsz például vaníliát.

Tejszínhab készítése befőttes üvegben

Ha nincs kéznél habverő, akkor akár egy befőtes üvegben is lehet tejszínhabot készíteni.

Öntsd a behűtött tejszínt, egy behűtött befőttes üvegbe.

Adjál hozzá cukrot, vaníliát ízlés szerint.

Csavard rá a befőttes üveg tetejét, és képzeld, hogy Tom Cruise vagy a Koktél című filmben, és rázd jó erősen az üveget, míg tejszínhab nem lesz a tejszínből.


Array
Recept nyomtatása
Tejszínhab készítése, tejszínhab felverése lépésről lépésre
Sütés/főzés 10 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Sütés/főzés 10 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
A recept megosztása
Article Categories:
Konyhai praktikák

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük