Pattogatott kukorica akár minden nap? Miért is ne!

pattogatott kukorica1

A popcorn gép beszerzése mindaddig túl nagy vállalásnak tűnhet, míg napfényre nem kerülnek a részletek. Például az a tény, hogy a készülékek ár-érték arányban kiemelkedően teljesítenek, úgyhogy a beruházás egy olyan befektetés, ami nap, mint nap megtérül. Vagy éppen minden falatban, amikor a mennyei sós vagy édes kukoricaszemek magukkal hozzák a gyermeki örömöt. Ez az az élmény, ami nem életkorhoz és helyszínhez kötött, mert mindenkor felejthetetlen mementókat garantál.

Melyik gépvariáció a befutó?

Ez már egy sokkal nehezebb kérdés abban az értelemben, hogy képtelenség egyetlen bővített mondattal megválaszolni. A popcorn gép megtestesíthet retró hangulatot, gurulhat kerekeken, de stabil lábakon is állhat piros vagy mondjuk kék színben. Ráadásul a működési mechanizmus is kétféle lehet: forró levegős, valamint hagyományos. Lentebb részletesen foglalkozunk mindegyikkel. A lényeg tehát az, hogy bőven akad választék, és alapvetően az a nyerő konstrukció, ami minden egyes paraméterével megfelel. Hogy minek? Elsősorban és mindenekelőtt az egyéni igényeknek.

Pattogatott kukoricát nem pusztán nagyüzemi mennyiségben lehet készíteni, vagyis otthonra is tökéletes beruházás, de természetesen üzleti tevékenység alapjává is válhat. Azért érdemes legelőször letisztázni az elvárásokat, valamint ha céges felhasználásról beszélünk, akkor a célcsoportot, mert így könnyedén kirajzolódhat a kép arról a masináról, ami végül beváltja a hozzá fűzött reményeket. Az Expondo választéka megbízható kiindulási alapként szolgál, hiszen a felhozatal sokszínű, ugyanakkor minden egyes gépről elmondható, hogy prémium minőséget testesít meg, ezáltal a helytállása évtizedeken át borítékolható.

Mozi, mozgóárus vagy háztartás?

Bármelyik! A mozgóárusoknak célszerű a kerekekkel ellátott, könnyen mozgatható variációk közül válogatni, mivel így jelentős mértékben leegyszerűsíthetik az A-ból B-be jutás folyamatát. A mozikban a fix gépek is tökéletesek, a lényeg a minél nagyobb teljesítmény, lévén egy-egy vetítés idején több kilónyi finomság is elfogyhat. A kisebb modellek pedig kifogástalanul teljesíthetnek a háztartásokban, ahol nem a mennyiségi előállítás a legfontosabb, hanem az élvezet.

A konstrukciók mindegyike kiváló minőségű gyártási anyagokból készül, vagyis higiéniai szempontból épp úgy nem vallanak szégyent, ahogy a hatékonyság terén sem ismernek lehetetlent. A gépekhez egyébként megvásárolható rozsdamentes acél tisztítószárny gondoskodik a maradéktalan makulátlanná varázslásról. A segítségével gond nélkül eltávolítható a felesleges olaj.

Ami még általános érvényűen elmondható a kínálat tagjairól, az az, hogy rozsdamentes acélból gyártják őket, ami a minőség, helytállóság záloga is egyben, illetve a megvilágítás is adott, ami tovább fokozza a pattogtatás élményét. Az illat eleve mámorító, ami vonzza az érdeklődőket, ám ehhez egyúttal a látvány, azaz a pattogó kukoricaszemek tánca is csatlakozhat.

pattogatott kukorica2

A fotó forrása: Hamzi Arshad / Shutterstock.com

Forró levegős technológia, vagy tradicionális pattogtatás?

Két módszer, egyformán mennyei végeredmény. A legfőbb különbség a kukorica pirításában rejlik. Forró levegős megoldásnál a forró levegő nyomás alatt tartja, egyúttal mozgatja a kukoricaszemeket. Legnagyobb előnye, hogy nem kell beszerezni és használni sem keverőtálat, sem főzőlapot, sem egyéb kelléket. Olaj nélkül is egészséges ropogtatni való gyártható a segítségével, de persze a vaj karakteréért rajongóknak nem kell erről az aromás élményről lemondaniuk.

A hagyományos alternatívánál a kellékek nem hagyhatóak el, ám cserébe a megszokott, múltat idéző, igéző hangulat és íz garantálható. Vagyis ezt a dilemmát is célszerű a személyes preferenciák alapján eldönteni.

Kiemelt kép: Dontree_M / Shutterstock.com

Array
Article Categories:
Cikkek

Comments are closed.