Miért érdemes befektetnünk egy otthoni bárszékgarnitúrába?

bárszékek

Kisméretű lakás esetén is érdemes beruháznunk egy apró étkezősarokba, ahol kényelmesen fogyaszthatjuk el a gyors hétköznapi fogásokat.

Ha nem jut hely egy igazi asztalnak, jó választás a munkalap egy része, vagy egy kicsi konyhasziget, amelyet praktikus bárszékekkel egészíthetünk ki. Miért érdemes még ilyen sarkot kialakítanünk, és hogyan válasszuk ki hozzá a megfelelő székeket? Az alábbiakban egy sor praktikus tanácsot kínálunk Önnek.

A legpraktikusabb étkezősarok

Soha nem jó, ha futtában, a konyhában állva fogyasztjuk el az étkezésünket. De az is igaz, hogy sokszor nincs időnk rendesen megteríteni az étkezőben, hogy igazán átélhessük az evés örömét a rendelkezésünkre álló szűk időben. Jó alternatív megoldást kínál a konyhapult sarka, az ablakpárkány, vagy akár egy aprócska konyhasziget. Elég, ha néhány konyhai bárszéket állítunk mellé, és máris van helyünk egy kellemes kávézáshoz vagy reggelizéshez, akár egyedül, akár szeretteink társaságában.

Bárszékek a konyhába

Ahhoz, hogy egy ilyen étkezősarok valóban kényelmes legyen, alaposan át kell gondolnunk, hogy milyen bárszékre is lesz szükségünk. A legfontosabb a magasságuk és az, hogy az ülőfelületük ne legyen túl közel az asztallaphoz. Ha így történne, a testünk egyszerűen beleütközne a bútorokba, és nem ülnénk kényelmesen. Az általános szabály az, hogy az ülőfelületnek körülbelül 30 centiméterrel kell alacsonyabbnak lennie az asztallapnál. Ez azonban nem az egyetlen szempont. Ne feledjük el ellenőrizni, hogy a kiválasztott modellnek van-e praktikus lábtartója. A lábtartón kényelmesen megtámaszkodhatunk, és a lehető legkényelmesebben helyezkedhetünk el, a testmagasságunktól függetlenül.

Fontos tudnivalók

Ha kisméretű a konyhánk,  az étkezősarok sem lesz nagy. Ilyen esetben fontos, hogy a bárszékek teljesen elférjenek az asztallap alatt. Ha megittuk a kávénkat és elolvastuk az újságot, nyugodtan betolhatjuk az asztal alá, így több helyünk marad a konyhában. Jó, ha ilyenkor lemondunk a különben kényelmes háttámlás változatokról, mert ezeket sajnos nem tolhatjuk be teljesen a munkalap alá.

Összefoglalásképpen elmondhatjuk, hogy a bárszékek kiválasztása nem egyszerű feladat, mégis érdemes befektetnünk ilyen típusú bútorokba. Így ugyanis több helyünk lesz a mindennapi étkezéshez, akár egyedül, akár otthonunk többi lakójával fogyasztjuk el a gyors harapnivalókat. És természetesen az is számít, hogy hányan férnek el egyszerre a rendelkezésünkre álló helyen.

Array
Article Categories:
Cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük