Ajándékozzunk zsebkést szakács barátunknak! Majd együnk a gombapörköltjéből!

zsebkés

Néha bizony fejtörés okoz, hogy mivel is lepjük meg főzni szerető barátunkat, ismerősünket. Nem biztos, hogy örülne egy újabb szakácskönyvnek vagy köténynek. Még szerencse, hogy más praktikus eszközök is vannak a kínálatban, azaz olyan ajándékot is választhatunk a profi vagy amatőr szakács barátnak, ismerősnek, aminek valóban nagy hasznát veszi. Az összecsukható zsebkésnek minden főzni szerető, minden kulináris élvezeteket kedvelő egyén örülni szokott. Ezeket a késeket nem feltétlenül főzés előtt használja egy séf, hanem szinte minden más alkalommal. Mutatjuk is, melyek ezek!

Miért vegyünk zsebkést egy szakácsnak?

Azt gondolnánk, hogy a profi vagy amatőr szakácsok csakis konyhakést használnak és csakis ilyen eszközzel lephetjük meg. Pedig ez közel sincs így, hiszen egy zsebkésnek sokkal több funkciója lehet, amelyet a megajándékozott nem feltétlenül a konyhában fog majd hasznosítani. A bicskák sokféle feladat ellátására alkalmasak, így biztosak lehetünk benne, hogy a barátunknak mindenképpen örömet szerzünk egy ilyen ajándékkal.

Akinek mindene a főzés, az új receptek és ízek kipróbálása miatt is, szinte mindent megkóstol, ami ehető. Ehhez azonban fel kell törni, le kell vágni, fel kell szeletelni az ételek készítésére is használható alapanyagokat. Ilyenkor veszi nagy hasznát a szakács a zsebkésnek. Képzeljük el, hogy szakács barátunk az erődben sétálgat és meglát egy gombát, amit ismer, és már rég szeretné felhasználni az egyik, gondolatban már megtervezett ételéhez. A zsebkéssel, főleg ha az egy gombász kés, könnyedén vághat néhány példányt ezekből a növényekből. A gombász kés nagyon hasznos, főleg ha a kés végén még egy kis kefe is van, ami a gomba tisztítására szolgál.

A szakácsok nem csak az erdőben szeretnek gombászni, hanem előszeretettel kirándulnak olyan helyeken és tévednek olyan területekre, ahol tudják, hogy remek gyógy – és fűszernövényeket szerezhetnek be. Ilyenkor is nagyon előnyös, ha csak előkapják a zsebükből a bicskájukat.

A gyümölcsök, a zöldségek érésekor vagy ősszel, amikor a diófáról egyre több termés potyog a földre, az maga a Kánaán egy szakács számára. A zsebkésnek ilyenkor is nagyon sok előnye van, hiszen így könnyebb megkóstolni az érett almát, vagy feltörni a diót.

Egy szakáccsal nem csupán azért jó nyaralni, mert a barátunk. Néha lehetünk önzők, és annak is örülhetünk, hogy a gyakran a konyhában szorgoskodó barátunk majd a közös túrázáson, nyaraláson is készít nekünk egy-egy fenséges ételt. A zsebkés praktikus eszköz lehet ilyenkor is. A halfilézés, a konzerv kinyitása, a zöldségek pucolása és szeletelése elengedhetetlen egy ilyen eszköz nélkül. Ha egy jó gombapörköltre vágyunk, akkor is számíthatunk a barátunkra.

Ha egy profi késsel is szeretnénk meglepni szakács barátunkat, a Morakniv kések közül is szemezgethetünk. A Morakniv professzionális szakácskéseket is gyárt, de a kínálatban olyan kések is megtalálhatók, amelyek gombászoknak, turistáknak, vadászoknak és halászoknak készültek.

A fotó forrása:
Tiko Aramyan / Shutterstock.com

Array
Article Categories:
Cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük