Kolbász sütés kipukkadás nélkül

kolbász sütés

Hadd kezdjem egy egyszerű kérdéssel: szerinted gusztusos a kipukkadt sült kolbász? Az én véleményem az, hogy nem, ráadásul az íze sem olyan, mint amikor szépen, egyben megsül a kolbász.

A jó hír az, hogy a van mód arra, hogy repedés nélkül megsüsd a kolbászt. Néhány alapvető szabályt be kell tartani és olyan sült kolbászt készítesz, aminek senki sem tud ellenállni!

Mielőtt rátérek a lényegre, egy fontos dolgot le kell szögeznem! Ha ismered a hurka sütésének fortélyát, azzal nem vagy előbbre! A hurka kidurranás nélküli elkészítése más tészta, azt a linkre kattintva tudod elolvasni.

De térjünk vissza a kolbász sütéshez!

Ha figyelmesen elolvasod az alábbi praktikákat, biztosan sikerülni fog a kolbászsütés kipukkadás nélkül!

A kolbász legyen kolbász, ne egy cafatokra sült húspacni!

Mert a szemeddel is eszel (és az orroddal is), ezért nem mindegy, hogy néz ki az étel és milyen az illata.

Az igazán finom sült kolbász titka a jó alapanyag. Azaz hiába tartasz be minden tanácsot, hiába sül meg a kolbász kipukkadás nélkül, ha ízetlen, vagy épp ellenkezőleg: túl fűszeres.

Tegyük fel, olyan kolbászhoz jutottál hozzá, mely épp csak meg nem szólal. Ha ez így van, akkor gyerünk, süsd meg!

Erre figyelj, ha kipukkadás nélkül akarod megsütni a kolbászt

A friss kolbász előkészítése nem igényel különösebb szakértelmet. Csupán annyit kell tenned, hogy sütés előtt jól megszurkálod a kolbász bőrét.

Erre azért van szükség, hogy a sütés közben felforrósodott zsiradék szabadon el tudjon távozni, ne repessze meg a bőrt.

A sütőt elő kell melegíteni: állítsd alsó-felső sütési fokozatra és 180 C fokra.

Egy tapadásmentes tepsibe rakd az előzőleg megszurkált kolbászt. Nem kell alá sem víz, sem zsiradék! Rakd be az előmelegített sütőbe és kb.: 40 perc alatt süsd meg!

A kolbász elkészültének ideje sok mindentől függ, többek között a vastagságától, az összetételétől. Ezért sütés közben neked kell ránézésre megállapítanod, hogy mikor készül el a sült kolbász!

Ha nincs tapadásmentes bevonattal rendelkező tepsid, akkor érdemes az sütéshez használt egyéb edény alját vékonyan bekenni valamilyen zsiradékkal.

Kell-e forgatni a kolbászt sütés közben? Én nem szoktam, de természetesen megfordíthatod. De elég egyszer, a sütés vége előtt kb.: 5-8 perccel.

Ennyi szabályt kell csak betartanod, ha a kolbász sütést kipukkadás nélkül akarod megúszni. Tudom, hogy számtalan praktika kering az interneten ebben a témában, de nekem ez bevált, így nyugodt szívvel ajánlom neked is: próbáld ki bátran!

Array
Article Categories:
Konyhai praktikák

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük