Finom szendvicsek szórakoztató köntösben (nem csak gyerekeknek)

szendvics tál

Nehéz éven vagyunk, ami megviselte a családokat, szülőket és gyerekeket is. A szilveszter is más volt, mint a korábbiak. Csak szűk családi körben lehetett ünnepelni, mindenki otthon volt és nagy a bizonytalanság a 2021-es évre kitekintve.

Azt gondoljuk viszont, hogy a 2021-es év nyitásaként érdemes feldobni a hangulatot és ennek egyik módja a finom étel és a nem mindennapi díszítés. Ebben a cikkben néhány tipp olvasható a szórakoztató és tápláló szendvics díszítéshez (nem csak gyerekek számára). A szendvicsek készítése olyannyira egyszerű, hogy a kép alapján gyorsan elkészülünk vele. További szendvicsek itt találhatóak.

Néhány egyszerű hozzávaló

szilveszteri szendvics, arc

A tojáskrém és májkrém jó alap lehet a szendvicsekhez. Könnyű dolgozni velük. Valamint a felnőttek és gyerekek is általában szeretik. Korábban az egyik tesztelő kisfiú, aki híresen válogatós, 8 db szendvicset evett meg és játszott is velük sokat. Végül viszont a zöldségekkel (siker!) együtt szép lassan elfogyott minden.

szilveszteri szendvics párizsi

A párizsi vagy a téliszalámi szintén sok lehetőséget kínál. A tojást is érdemes felhasználni. Egyrészt egészséges, másrészt kiválóan lehet vele díszíteni.

A kenyér

Készíthetünk szendvicset rengeteg féle kenyérből, toast kenyérből baguette-ből, vághatjuk akár formákra is (a süti kiszúró formák hasznosak lesznek itt is). Javasoljuk, hogy olyan kenyeret válasszunk, amit gyermekek is szeretnek és érdekes forma vágható ki belőlük.

Az étel nem játék

téliszalámis szendvics katica

Valóban nem, de az érdekes, figurás szendvicsekkel lehet akár játszani is. Ilyen szendvicsekkel ki lehet váltani a rágcsálnivalókat és további kevésbé egészséges ételeket is. A család közösen étkezve még inkább motivációt nyer az egészséges ételek elfogyasztásához.

 

Mennyit készítsünk?

Gyerekeknél érdemes 3-4 szendviccsel számolni, felnőtteknél pedig 5-6 darabbal. Az Oryx Ízek csapata Boldog Új Évet kíván a kedves Olvasóknak.

Array

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük