Milyen kávét igyunk az irodában és milyen kávéfőzővel készítsük?

kávé munkahelyen

Ha szeretünk kávézni, elképzelhetetlennek tartjuk, hogy csak reggel, az otthonunk kényelmében fogyasszunk kávét. A kávézás öröm és nyugtatótlag hat ránk, ez is lehet az oka, hogy ezeket a kellemes hatásokat és pillanatokat az irodában is élvezni szeretnénk, főleg, ha túlóráznunk kell, és hosszú órákat kell az irodában töltenünk. Már csak azt szükséges eldöntetünk, hogy milyen kávéfőzőt és milyen kávét szerezzünk be, milyen fekete ital nyújthat számunkra energiát a nap folyamán?

Prémium és minőségi kávé

Nem elegendő csak szeretni a kávét, igazi ínyenceknek kell lennünk. Ha már kávézunk, mindenképpen helyezzük előtérbe a minőséget. A kávé vásárlás örömteli és izgalmas is lehet, főleg, ha egy kávépörkölőtől szerezzük azt be. Válasszunk olyan webshopot, ahol prémium kategóriás kávék közül válogathatunk és ahol a koffeines kávé mellett, koffeinmenteset is be tudunk szerezni, hiszen nem biztos, hogy mindenki fogyaszthat koffeines kávét az irodában. A kávékóstoló csomag is jó ötlet, hiszen az ilyen csomagok babkávé mintát tartalmaznak, amelyek segítenek eldönteni, hogy a jövőben milyen kávét rendeljünk nagyobb kiszerelésben az adott webshopból. Ha ezzel megvagyunk, már csak arról kell határoznunk, hogy milyen kávéfőzőt vásároljunk.

Milyen kávéfőzőt válasszunk? Miért előnyös a French press?

Sokan teszik le a voksukat a French press kávéfőző mellett. Több ok miatt is. Csak egyetlenegyszer kell megkóstolnunk a French press kávéfőzőben lefőtt kávét és a jövőben mindig megismerjük a kávé ízéről, ha ilyen készülékben készült ez a fekete ital. A French press segítségével nagyon finom és aromás kávét főzhetünk.

A French press kávéfőző segítségével még a kávé ízén is változtathatunk attól függően, hogy milyen hőmérsékleten főzzük a kávét, de az is meghatározó lehet, hogy a kávébabokat finomabbra vagy durvábbra őröltük. A hosszabb és rövidebb extrakción is múlik, hogy egy kicsit eltérőbb ízvilágú french press kávé gőzölögjön az irodai asztalon.

A French press kávéfőző az egyik legegyszerűbb és a legkönnyebben kezelhető kávéfőzési eszköz, így az irodában bárki készíthet kávét és nem kell majd ujjal mutogatni, hogy ki főzze aznap ezt a fekete italt. A kávéfőző mindössze egy üveg vagy fém hengeres edényből, egy fedélből és egy szitából áll. A French press kávéfőzés lépesei egyszerűek, többnyire ez is a legfőbb ok, amiért sokan ezt a kávéfőzőt választják az irodába.

A French press kávéfőző mellett szól még az is, hogy hordozható, azaz bárhol készíthetünk a segítségével kávét és még az sem lehet kifogás, hogy azért nincs a cégnek a kávéfőzője, mert nem rendelkezik egy konyhával, étkezővel.

A fotó forrása:
Rawpixel.com / Shutterstock.com

Array
Article Categories:
Cikkek · Ital receptek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük