Milyen a jó grill?

grill

A parázson, szabad tűzön sütögetés hangulata utánozhatatlan, és azt sem túlzás állítani, hogy pótolhatatlan. Ez tény! Viszont az élmény kizárólag akkor válhat teljessé, ha minden körülmény adott hozzá. Márpedig a siker záloga jelen esetben az a grill, ami minden igénynek megfelel, ami hozza a tőle elvárhatót, és ami az ízletes fogások remekelésének középpontjává léphet elő. Igen ám, de a választék hatalmas, és kezdőként, vagy laikusként kibogozhatatlannak tűnik, hogy vajon melyik az a modell, amire megéri költeni. Ezt a gordiuszi csomót hivatott kioldani az alábbi írás.

A legújabb trend: az elektromosság mindenekfelett!

kerti grillek széles spektrumot járnak be, ám manapság az egyik legdivatosabb irány az elektromos grillsütő preferálása. Ez nem véletlen. Itt jegyezzük meg, az nyilvánvaló tény, hogy a parázson, tűzön remekelt grillételek íze egyedi, és elektromos sütőfelületen aligha utánozható. De alapvetően nem is ez a cél. De akkor mi – jöhet a logikus kérdés. Az, hogy egyrészt a sütögetéssel együtt járó költségek jelentősen csökkenjenek, másrészt a káros anyagok kibocsájtásának mérséklése is megvalósuljon. Utóbbi mindennek tetejében nem csupán egyéni, hanem vitathatatlanul globális érdek. A gyakorlat oldaláról megközelítve ráadásul megkérdőjelezhetetlen tény, hogy a sütőhely kialakítása, a parázsra való várakozás mind olyan tényezők, amik nem gyorsítják meg a kulináris élménygyártás folyamatát.

Előnye, hogy nincs füst, valamint a rossz idő a jelenlétében mit sem számít, hiszen zárt, fedett helyen is sikeresen alkalmazható. Kisebb, kompakt kialakítású variációja akár még a konyhában is helyet kaphat, grillfogásokkal fűszerezve a mindennapokat. Mivel nem kell tűzgyújtással szórakozni, és a parázsra várakozni, ezért tetemes mennyiségű idő spórolható meg, miközben a tisztává varázslás is csupán pár pillanatos hadművelet.

Íme, az újfent szomszédbarát alternatíva!

gázgrillek ismételten olyan megoldásként szolgálnak, amire egy szava sem lehet a szomszédoknak. Egyetlen gombnyomással beüzemelhető a kiszemelt készülék, tehát a strázsálási idő ebben az esetben is elhanyagolható. A gázgyújtóval pikk-pakk begyújtható, míg a hőfokszabályzó gomb segítségével beállíthatóak azok a paraméterek, amik aktuálisan a legideálisabbak.

lávaköves grillek ezen a ponton lépnek képbe, lévén a gázüzemelésű szerkezeteknél nem közvetlenül a lánggal érintkezik a sütőfelület, hanem valamilyen közvetítő felület egyfajta hídként funkcionál. A lávakövek roppantul kedveltek erre a célra. Mivel a lángba nem csöpöghet zsiradék vagy ételmaradék, ezért a rendszer tisztítása egyszerű, ráadásként a készülő fogásokba nem juthatnak káros, rákkeltő anyagok.

Az aromás íz rajongóinak nem kell lemondaniuk a grillélményről!

Tény és való, hogy az az igazi, füstös íz a fenti esetekben nem tapasztalható. Márpedig akad, akinek ez az ízérzet az, ami egyet jelent a grillezéssel. S ha ez így van, akkor nem jöhet más szóba, mint a faszenes grill. Bár az előkészületek hosszadalmasabbak, összetettebbek, mint az előző konstrukcióknál, de a jutalom vitathatatlanul megfizethetetlen értékű. Mert az az íz, az a valódi aroma egyszerűen magával ragadó. Úgyhogy igen, van az az ízkaland, ami még a kényelmetlenségek elviselését is könnyűvé varázsolja.

Ár-érték arány, felhasználási mód, vagy mi alapján érdemes dönteni?

www.hawaj.hu oldalon kizárólag megbízható termékek szerezhetőek be. Tehát a minőség adott, akárcsak a kitűnő ár-érték arány. Vagyis alapvetően az egyéni szükségletek, igények és elvárások azok, amik a végső elhatározás meghozásában stabil alapként szolgálhatnak.

Array
Article Categories:
Cikkek

Comments are closed.