Hogyan kombináld az étkezőasztalod és a konyhaszekrényed stílusosan?

konyhabútor

A legtöbben arra vágynak, hogy konyhájuk és étkezőjük a lehető legjobban mutasson. Ez nem is csoda, hiszen ez a két helyiség a nagy baráti összejövetelek és a közös családi vacsorák központi terepe. Adunk pár tippet, hogyan varázsoljuk igazán trendivé, ha épp bútorvásárlás előtt állunk.

Nagy a konyha és az ebédlő? Csináljuk úgy, mint a Versailles-i kastélyban

Ha nagy, egybenyíló térben helyezkedik el konyhánk és ebédlőnk, akkor úgy is megválaszthatjuk a központi elemeket, ahogyan azt XIV. Lajos kastélykertjének tervezői tették. A Versailles-ben található híres kastély a perspektivikus elrendezéséről híres. A szem követi a messzeséget, így ennek vonalán tárulnak fel sorban a kibontakozó formák, amelyek egymásra reflektálnak. Egy konyhaszekrény és egy asztal kombinálásánál is tegyünk így bátran. Ha például a modern, fekete és fém étkező asztalok közül szeretnénk választani, akkor a perspektíva szerint a konyhaszekrényben a fémnek és a feketének valamilyen formában jelen kell lennie. A csavar itt a „valamilyen formában” kifejezésben van, ugyanis a lényeg pontosan az, hogy nem teljesen jelennek meg benne. Eltérőek, de részleteiben mégis összetartozóak.

Nem mindegy mekkora a méret

Ha csak kisebb helyiség áll rendelkezésünkre, akkor a konyhaszekrények stílusához választhatunk azonos stílusú ebédlőasztalt is. Ebben az esetben ugyanis a két berendezés egy helyiségben pont elég közel áll egymáshoz, hogy egyetlen azonos objektumként tekinthessünk rájuk. Ilyenkor a perspektíva kevésbé érvényesül. Itt a szem nem tud eléggé távolba révedni ahhoz, hogy izgalmas élménnyé kösse össze a részleteket. Mi a megoldás tehát? Ilyenkor az apró részletek legyenek egyediek, ám mégis hasonló stílusból valók. Az asztalt egy elütő színű terítővel és nagyjából hasonló függönnyel tehetjük izgalmassá. A konyhai kiegészítőket pedig igazíthatjuk az asztal díszéhez vagy a fali képekhez. Ez a „pepita” elrendezés a kisebb tereket is kiválóan feldobhatja.

A fotó forrása: CREATIVE WONDER / Shutterstock.com

Array
Article Categories:
Cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük