A legfinomabb fűszerek koktélok keveréséhez

gin fűszerek

Ahogy az ételeknél, úgy a koktéloknál is a hozzávalók pontos aránya és kölcsönhatása adja az igazi zamatot. A fűszerek mind az ízélményhez-, mind az illathoz hozzátesznek. Aki szeretné elsajátítani a mixer szakma alapjait, fontos, hogy ismerje a legfinomabb koktélfűszereket. Cikkünkben ezek világába pillantunk be.

Klasszikus hozzávalók

A legnépszerűbb ízek évek óta változatlanok. Sikerük titka lehet az is, hogy egészségesek. Lássuk, melyek ezek!

Gyömbér

Ez az egészséges növény karakteres jelleget kölcsönöz az alkoholos nedűknek. Leggyakrabban ginnel használják, de több receptben is szerepel.

Csillagánizs

Jellegzetes íze mellett gyógyhatással, antibakteriális tulajdonsággal is rendelkezik. Nagyon gyakran használják ginnel.

Szegfűbors

Összetett, a fahéj, a bors és a szegfűszeg aromáját is magában foglalja, s vitaminban gazdag. Több receptben szerepel.

Fahéj

Alapvető hozzávaló, sokféle italhoz szükséges. Rummal, konyakkal, vodkával és kávéval is nagyszerű összhatást alkot.

Gyümölcsök a koktélokban

A gyümölcsös italok sokak kedvencei, frissítő hatásuknak köszönhetően. Legtöbbjük szirup formájában tartalmaz gyümölcsöt, de díszítőelem lehet a termés vagy a virágzat.

Szirupok

Cosmopolitan? Bellini? Mohito? Mindegyikhez szükséges valamilyen gyümölcsszirup. Ezekből is érdemes beszerezni az leggyakrabban használt változatokat.

Szárított gyümölcsök

Csodásan mutatnak bizonyos italokban, s növelik a nedű aromáját is. Nagyon népszerű a szárított narancs, a borókabogyó, s a liofilizált málna.

Virágzatok

Díszítőelemként virágok is használhatók. Ezek is fűszerek, bár leginkább az esztétikához tesznek hozzá. Közülük nagyon keresett a hibiszkusz virág, a levendula virág, valamint a perzsa rózsaszirom.

Vásárlás és kiszerelések

A beszerzést leginkább a webáruházak könnyítik meg. A legtöbb online italáruházból rendelhetők eladó fűszerek gintonichoz és más receptek megvalósításához is.

A hobbiszintű felhasználóktól a profi mixerig minden megtalálja a számítását, hiszen ezek a hozzávalók kaphatók mini-, közepes- és nagy papírzacskóban, többféle méretű fémdobozban, tégelyben, s extra nagy kiszerelésben is. Emellett kivonat formájában is megvásárolható az adott íz aromája.

Persze kis gyakorlattal egyes ízesítőket akár otthon is elkészíthetünk. Ilyen lehet a szirup vagy a szárított díszítőelem.

Összefoglalva: A koktélok tökéletes íz-, illat- és színharmóniájának eléréséhez elengedhetetlenek a fűszerek. Különféle változatokban és kiszerelésben vásárolhatjuk meg őket. Érdemes webshopban keresgélni a nagyobb választék és a kedvező ár érdekében.

Array
Article Categories:
Cikkek · Fűszerezés tippek

Comments are closed.