Kedvenc magyar ételek

kedvenc magyar ételek

Az ételek nem csak táplálékot jelentenek, hanem egyéb jelentésük van, sokszor rengeteg érzelem is kapcsolódik hozzájuk. A nagyi almás pitéjére nem azért emlékszünk olyan szívesen, mert az gasztronómiailag akkora nagy dolog volt, hanem mert kedves emlékek társulnak hozzá. Nem véletlen, hogy az ünnepeknek is megvannak a jellegzetes ételei.

Az otthoni ízek hiánya leginkább akkor tűnik fel, mikor hosszabb időt töltünk külföldön, és nem olyan egyszerű a megszokott ételeket megvásárolni, vagy elkészíteni a szükséges alapanyagok hiányában. Aki még nem élt át hasonlót, annak számára nagyon furcsa lehet, hogy a külföldön élő magyarok miért hiányolják úgy a túrórudit, vagy a ropogós fehér kenyeret. Én is így voltam ezzel, de aztán mikor több hónapig külföldön éltem, a saját bőrömön megtapasztaltam, hogy milyen nehézséget tud ez jelenteni.

A TV2-n futó Exatlon Hungary versenyzői is hasonló cipőben járnak. Ebben a sport reality műsorban két csapat, a Bajnokok és a Kihívók versengenek egymással Dominikán már lassan három hónapja.

A műsor jellegzetessége, hogy a versenyzők elzártan élnek, és ottani ételeket kapnak. Ennyi idő után meg már természetes, hogy egyre jobban hiányoznak nekik a a magyar ízek. Ezért a szerkesztők azt találták ki, hogy az egyik versenynek az lesz a tétje, hogy, a nyertes csapat elfogyaszthatja a kedvenc magyar ételét. Mindkét csapatnak ki kellett választania egy magyar ételt, amiért harcolt, persze hosszas megbeszélés előzte meg a kiválasztást, ahol mindenki bedobta a saját kedvencét.

Az Exatlonisták kedvenc magyar ételei

Kezdjünk a Bajnokokkal.

A Bajnokok csapatnál először levesek merültek fel, mikor arról kezdtek tárgyalni, hogy melyik magyar ételt fogyasztanák legszívesebben.

Nehezen tudtak dönteni a húsleves és a gulyásleves között.

gulyásleves

 

A főételeknél a csirkepaprikás / csirkepörkölt volt a legtöbbek kedvence, de szóba került a rakott krumpli és krumplis tészta is.

tejfölös csirkepaprikás, paprikás csirke

 

A desszertekről sem feledkeztek meg, a legnagyobb kedvencek a túrógombóc, aranygaluska és a somlói galuska.

túrógombóc

A Kihívók kedvenc ételei

A Kihívóknál is felmerült nagyi húslevese, de volt aki nem annyira volt oda az ötletért, mivel azzal nem lehet igazán jóllakni.

Úgy tűnik a pörköltet sokan szeretik, mert a Kihívók is vágynak egy jó kis pörköltre nokedlivel, de a töltött káposzta említésére is összeszaladt a nyál a szájukban.

Volt, aki a pizzára volt kiéhezve, de mivel magyaros ételt kell választani, ezért gondolta egy magyaros pizza még beleférhet.

A Kihívók is hiányolják az édes ízeket, legszívesebben aranygaluskát, mákos gubát, gesztenyepürét és túrógombócot ennének.

A legnagyobb kedvenc pedig az igazán magyaros sajtos, tejfölös  lángos lett, a Kihívók ezt választották kedvencüknek, a választásban az is közrejátszott, hogy vannak vegák a csapatban, így sok étel kiesett a listából.

Ha szoktad nézni a műsort, az Exatlon statisztikát a linkre kattintva tudod követni.

Neked melyik magyar étel hiányozna a leginkább hosszú külföldi tartózkodás után?

 

Array
Article Categories:
Receptajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük