Így teremts ötcsillagos éttermi hangulatot otthonodban

ünnepi tálalás

Az éttermek néha olyanok, mint egy varázslatos show – már a kinti látványtól is elfoghat minket egy kis remegés az izgalom hatására. Belépve a helyszínre pedig még inkább lenyűgöz minket a dekoráció és az a minőségi színvonal, amivel fogadnak. Ha szeretnénk ezt az élményt újraélni otthonunkban, megtehetjük – mindössze pár apróságra kell figyelni hozzá. Ezzel az útmutatóval nem lőhet mellé!

Díszítsd fel az asztalt és környékét

Nyilván kisgyermekek mellett ritkán lehet dekorálni az asztalt terítővel vagy csinosabb dekorációs tányéralátéttel, hiszen gyakran egyszerűbbnek tűnik csak letörölni az asztalt, és nem kell aggódni az extra mosás miatt. Mégis, egy terítő nagyban hozzájárul a vacsora hangulatához – azonnal jó érzésekkel önthet el minket, és azt suttogja: “Ez egy különleges vacsora, sokat készültem, hogy jól érezd magad.”

Vegyük elő a különleges étkészletet, és használjuk! Tegyünk ki boros vagy pezsgős poharat is a vizespohár mellé. Használjunk egyszerű, letisztult, ám elegáns szalvétát azt evőeszközök alá. Ha van elég hely, egy vázába tegyünk friss virágokat – nem kell túlzottan díszesnek lennie, de azonnal elvarázsolja majd a közönséget. Az étkezőszékek se maradjanak csupaszon – húzzunk rájuk dekor huzatot, vagy díszítsük azokat egy-egy szalaggal.

Apró trükkök

A gyertyákkal nem lehet mellényúlni – a bájos apró fényükkel mindenkit lenyűgöznek. Kisgyerek vagy kisállat esetén ma már élethű, LED-fénnyel világító gyertyák is vásárolhatóak, amik biztonságossá teszik a vacsorázást – így a szőnyegek biztosan nem kapnak lángra.

Készítsünk helykártyákat – ez kortól függetlenül, bárkit lenyűgöz, hogy gondolnak rá. Az ültetési rendtől nem kell megijedni – ha mégis másként szeretnének ülni a vendégek, tegyék a kártyájukat a kívánt helyre. Kapcsoljunk be lágy zenét – a jazz vagy a lofi stílusú zenék hangulata nem fogja elterelni a figyelmet, hanem segít még inkább átadni magunkat a hangulat varázsának.

A fotó forrása:

BorisK9 / Shutterstock.com

Array
Article Categories:
Cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük