Ételfotózási tippek

ételfotó2

Az ételeket lefényképezni nehezebb, mint amilyennek látszik. A fényképeim a gyakorlással javultak (sok-sok). Íme a legjobb tippek és trükkök, amelyeket az ételfotózással és felszereléssel kapcsolatban ajánlhatok.

Tippek nagyszerű ételfotók készítéséhez
Minden a fényről szól! A kezdőknek az a legjobb tippem, hogy tudatosítsák a fény intenzitását és azt, hogy hogyan éri az ételt, és tanuljanak meg ennek megfelelően beállítani. Íme néhány tipp a kezdéshez.

ételfotó1

Élelmiszer Stock Fotók

Készítsen fényképeket természetes fényben. Ne használjon felső lámpákat vagy lámpákat, illetve a beépített vakut. Valaha!
Mozogjon körbe, hogy megtalálja a legjobb fényforrást. Ne korlátozza magát a konyhában való fotózásra. Talán reggel a hálószobában, délután pedig a nappaliban a legjobb a fény.
Próbáljon több szögből fotózni. Egyes tányérok ételei jobban néznek ki felülről (például pizza), vagy oldalról (hamburger), vagy 45 fokos szögben (italok). Próbáljon meg mozogni a tányéron, és különböző szögekből fotózni, hogy később kiválaszthassa kedvencét.
Minimalizálja a rendetlenséget. Ha ez a kanál, szalvéta vagy elfoglalt háttér nem ad hozzá a fényképhez, az rontja a fényképet. Koncentrálj a legfontosabbra, de ne nagyíts olyan közel, hogy a nézők ne tudják megmondani, mi az étel.

Frusztrált, hogy milyenek az ételképeid? Olvasson tovább a lehetséges megoldásokért.

A fotóid homályosak. Az elmosódott képeket a fényképezőgép bemozdulása okozza. A megoldások a következők: 1) tartsa stabilabban a fényképezőgépet (könnyebb mondani, mint megtenni), 2) használjon állványt távirányítóval, hogy a fényképezőgép teljesen mozdulatlan maradjon fényképezés közben, 3) használjon gyorsabb zársebességet, amihez ki kell nyitnia rekesznyílás és/vagy több fényű területre költözés, vagy 4) növelje az ISO-értéket a szükséges fénymennyiség csökkentése érdekében (ez azonban rontja a képminőséget).
A színeid nem élethűek. Fényképek szerkesztésekor, ha a tányérja nagyon kéknek, sárgának, rózsaszínnek vagy zöldnek tűnik, javítsa ki a szoftver fehéregyensúly-eszközeit! A színek életre kelnek, ha a fehéregyensúly megfelelően van beállítva. Ha RAW formátumban fényképez, később könnyebben állíthatja be a színegyensúlyt.
A fotóid egyszerűen nem „pusztulnak”, mint a professzionális ételfotók. A tapasztalt ételfotósok olyan objektíveket használnak, amelyek lehetővé teszik a mélységélesség szűkítését, hogy kiemeljék a fénykép tárgyát. Ezután fotószoftverrel módosítják fotóik kontrasztját, szintjeit és élességét. Néha néhány apró szerkesztés valóban feldobhatja a fotót.

Array
Article Categories:
Cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük