Virsli főzés

virsli főzés

A virsli főzés nagyon egyszerűnek tűnik, mégis a legtöbb emberrel már előfordult, hogy szétrepedt a virsli főzés közben, ami elég sokat ront a virsli élvezeti értékén. Mennyi ideg kell főzni a virslit és hogyan, hogy elkerüljük ezt a balesetet?

A virsli főzés titka

A virsli szétrepedését az szokta okozni, hogy túl forró vízben, és túl sokáig főzik. A virsli főzésének titka, hogy nem kell főzni. A virsli már hőkezelt húskészítmény, ami főzés vagy sütés nélkül is fogyasztható, hasonló mint a párizsi vagy más felvágott. Így valójában nincs szükség arra, hogy a virslit megfőzzük, csak fel kell melegíteni.

Virsli főzés lépésről lépésre

1.Melegíts vizet egy lábosban. Attól függően, hogy mennyi virslit szeretnél főzni egyszerre válaszd meg a lábos méretét. A lényeg, hogy a víz bőven ellepje a virsliket. Ha kevés vízbe raksz sok virslit, akkor ahogy berakod a virsliket a vízbe, a virslik gyorsan le fogják hűteni a vizet, és a virslik nem tudnak átmelegedni.

2. Ha felforrt a víz, vedd le a gázt, tedd a virsliket a vízbe.

3. Tegyél fedőt a lábosra, és a virslik méretétől, mennyiségétől függően várj 5-10 percig, míg a virslik átmelegednek.

virsli főzése

 

Mennyi a virsli főzés ideje?

A virsli főzési ideje a virsli méretétől függ. A bécsi virsli, frankfurti virsli, füstli vékonyabbak, így gyorsabban át is melegszenek, nekik elég 5-8 perc.

Virsli főzés mikróban

A virslit nem csak hagyományos módon, hanem mikróban is el lehet készíteni. Tegyél egy kis vizet egy mikrózható tálba és a virsliket. Ha szárazon, víz nélkül teszed a virslit a mikróba, akkor a bőre megráncosodik. Tedd a mikróba a tálat kb. 0,5-1 percre, majd nézd meg, hogy átmelegedtek-e rendesen. Ha nem, akkor tedd vissza még egy kis időre, de forgasd meg előtte a virsliket.

Műbeles virsli főzése

A műbeles virsli főzése annyiból más mint a bőrös virsli főzése, hogy a műbeles virsli bőrét fogyasztás előtt el kell távolítani, mert az nem ehető anyagból készül. Ezt a bőrt a legjobb a főzés előtt eltávolítani, de megteheted főzés után is, viszont akkor egyből, ahogy kiveszed a vízből, mert utána sokkal nehezebb.

+tipp a virsli főzéséhez

Ha csomagolt virslit vásárolsz, akkor nézd meg a csomagolását, mert ott szokott szerepelni a gyártó elkészítési javaslata. Fel szokták tűntetni, hogy mennyi ideig javasolják az adott virslit főzni, és milyen módon. Például a füstli virslinél azt javasolják, hogy műanyag csomagolással együtt tedd a forró vízbe a virslit.

Virsli tálalása

A főtt virsli egy tipikus szilveszteri étel, de reggelire, vacsorára is gyakran fogyasztják, valamint partykon, összejöveteleken is. A virslit általában mustárral és kenyérrel tálalják, de bármilyen egyéb szósszal is fogyasztható, pl, majonéz, ketchup, torma, vagy különböző majonézes salátákkal. Ezen kívül savanyúsággal, kovászos uborka, csalamádé, vagy friss zöldségekkel, paradicsom, paprika is lehet fogyasztani.

A főtt virsliből hot dogot is készíthetsz, ha kifliben tálalod.

Array
Recept nyomtatása
Virsli főzés
A recept megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük