Rántott csirkecomb filé

rántott csirkecomb filé rizibizivel

Ha szereted a rántott húst, de a rántott csirkemellet vagy rántott karajt túl száraznak találod, akkor mindenképpen próbáld ki a rántott csirkecomb filét. A csirkecomb szaftosabb hús, igazán finom lesz a végeredmény.

Akik nem szeretnek evéskor a csontokkal bajlódni, azok is szeretni fogják ezt a receptet, és sütni is sokkal egyszerűbb, nem kell attól félni, hogy a csontok mentén nem sül át rendesen a csirkecomb.

Hozzávalók:

4 adaghoz

  • 4 db egész csirkecomb
  • 8 evőkanál liszt
  • 2 db tojás XL-es
  • 8 evőkanál zsemlemorzsa
  • bors
  • olaj

Rántott csirkecomb filé recept:

1 A rántott csirkecomb filéhez első lépésként csontozd ki a csirkecombokat. Ha ezt a lépést meg akarod úszni, akkor vagy eleve csirkecomb filét vásárolj, egyre több helyen árulnak, vagy kérd meg a hentest, hogy csontozza ki neked. Ha magad csontozod, akkor egy éles késre lesz szükséged. Először a bőrétől szabadítsd meg a csirkecombokat, utána az izületnél vágd ketté, külön legyen az alsó és a felső csirkecomb. Majd a csont mentén vágd körbe az éles késsel, és vedd ki a csontokat. A csontokat felhasználhatod alaplé vagy leves főzéséhez.

2. Sózd és borsozd a csikecomb filék mindkét oldalát, majd egy fólián keresztül klopfold ki kicsit őket, hogy nagyjából mindenhol egyforma vastagságúak legyenek.

3. Készítsd elő az alapanyagokat a panírozáshoz, tedd egy tálba a lisztet, egy másikba üsd a tojásokat, és egy kevés sóval habard el. Egy harmadik tálba tedd a zsemlemorzsát.

4. Panírozd be a csirkmell filéket, először forgasd meg a lisztben, utána a felvert tojásban, végül a zsemlemorzsában.

5. Melegítsd fel az olajat egy lábosban. Bő olajban kell őket sütni, annyi olajat használj, hogy úszni tudjanak az olajban.

6. Ha az olaj felmelegedett, (ezt úgy tudodd ellenőrizni, ha beleraksz egy kevés zsemlerzsát, akkor elkezd sercegni) tedd az olajba a bepanírozott rántott csirkecomb filéket. Közepes lángon süsd a rántott húst, míg aranybarnára nem sül az egyik oldala, ekkor fordítsd meg. A fordításhoz szűrőlapátot érdemes használni, és kerülni kell, hogy a villát a húsba szúrjuk, mert könnyen széteshet.

7. A rántott csirkecomb filé másik oldalát is süsd aranybarnára, majd vedd ki az olajból és tedd papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot felitassa.

Már csak egy finom köretet kell mellé választani, amiben segít a 25 szuper köret rántott hús mellé gyűjtemény.

rántott csirkecomb filé félben

Array
Recept nyomtatása
Rántott csirkecomb filé
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 30 perc
Mennyiség
db
Hozzávalók
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 30 perc
Mennyiség
db
Hozzávalók
A recept megosztása

Comments are closed.