Patiszon hámozása, patiszon pucolása

patiszon hamozasa3

Hogyan kezdjünk neki a patiszon hámozásának? Olyan fura alakja van a patiszonnak, és valahogy sehogy sem esik kézre. Hallottam már olyanról, aki szerette a patiszont, de a bonyolult pucolása miatt inkább lemondott róla. A patiszon pucolása elsőre bonyolult feladatnak tűnhet, de egyáltalán nem olyan nehéz, mint elsőre gondolnánk!

Patiszon hámozásának lépései

1.Vágd félbe a patiszont!

patiszon hamozasa1

2. Egy kanál segítségével vájd ki a magokat. Ha nincsen sok magja a patiszonnak, akár benne is hagyhatod, ez egyéni ízlés kérdése.

patiszon hamozasa2

patiszon hamozasa3

3. A patiszon hámozásának következő lépése, hogy a tetején és alján lévő szárát egy kés segítségével vágd ki. Egyszerűbb most megcsinálni, mint később.

4. Vágd ujnyi szeletekre a patiszont. Hogy milyen alakúra vágod a patiszont, attól is függ, hogy hogyan szeretnéd felhasználni. Ha rántott patiszont szeretnél készíteni, akkor 6-8 mm vastag szeletekre érdemes vágni, mert nem jó, ha túl vékony a patiszon és szinte csak panírt eszik az ember.

patiszon hamozasa4

5. Egy zöldséghámozó vagy egy éles kés segítségével vágd le a patiszon héját.

patiszon hamozasa5

Ha egészen zsenge patiszont vásároltál, akkor nem szükséges a patiszon pucolásával bajlódni, mert megpuhul annyira főzés/sütés közben, hogy nem zavaró.

Rántott patiszon receptért kattints ide!

rántott patiszon

Array
Article Categories:
Konyhai praktikák

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük