Rántott karalábé

rántott karalábé

A karalábéból nem csak levest vagy főzeléket lehet készíteni, hanem ki is ránthatjuk. A rántott karalábé egy kevésbé ismert de igazán finom és egyszerű étel, érdemes kipróbálni.

Hozzávalók:

  • 1 db zsenge karalábé
  • 1 db tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • olaj

Rántott karalábé recept:

1 Pucold meg a karalábét és vágd kb. 1 centi vastag szeletekre. A szeleteket én még félbevágtam, mert így könnyebb vele dolgozni, de ha szeretnéd egyben is hagyhatod, úgy jobban fog hasonlítani egy szelet rántott húshoz. De akár rántott karalábé hasábokat is készíthetsz.

2. Sózd be a karalábé szeleteket.

3. A rántott karalábé készítésénél két lehetőség is van. Egyből bepanírozhatod a nyers karalábét, vagy forró vízben előfőzheted néhány percig, így biztos nem marad nyers, és kevesebb ideig kell az olajban sütni, kevesebb olajat szív magába a bundája. Én néhány percig főztem, aztán leszűrtem. Meg kell várni, hogy kihűljön.

4. Készítsd elő az alapanyagokat a panírozáshoz, tegyél egy tálba lisztet, egy másikba zsemlemorzsát, a harmadikban habard el a tojást egy csipet sóval.

5. Panírozd be a karalábét, forgasd meg a lisztben, a tojásban, majd a zsemlemorzsában.

6. Bő olajban, közepes lángon süsd ki, míg aranybarnák nem lesznek.

7. Szedd papírtörlőre vagy rácsra, hogy a felesleges zsiradék távozni tudjon.

8. Frissen tálald körettel, mártogatóssal, például fokhagymás tejföllel, de akár nasinak is lehet fogyasztani.

Tippek a rántott karalábéhoz

A zsemlemorzsához keverhetsz magokat, úgy még ropogósabb lesz a bundája.

A rántott karalábét sütőben is elkészítheted. A bepanírozott karalábékat tedd olajjal kent sütőpapíros tepsibe, a tetejüket is kend meg vékonyan olajjal, és süsd 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig. Félidőben fordítsd meg.

Készíthetsz sajtos rántott karalábét is. Az egyszerűbb változat, ha a zsemlemorzsához reszelt sajtot keversz, és úgy panírozod be. A másik lehetőség, ha a karalábét vékonyabbra szeleteled, kb fél centi vastagra, és két szelet karalábé közé teszel egy szelet sajtot, és úgy panírozod be.

Próbáld ki ezeket a karalábés recepteket is:

Rakott karalábé csirkemellel

Karalábéleves kapros túrógombóccal

Array
Recept nyomtatása
Rántott karalábé
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 30 perc
Mennyiség
adag
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 30 perc
Mennyiség
adag
A recept megosztása

Comments are closed.