A legnépszerűbb ételek a kaszinókban világszerte

svédasztal

Ha valaki ellátogat egy kaszinóba, akkor számos extra szolgáltatással találkozhat, tekintve, hogy a kaszinókhoz általában bevásárlóhelyek, plázák, hajók, szállodák és éttermek is hozzátartoznak. Ezek mind luxus érzetet keltenek az emberekben, illetve valódi turisztikai látványosságokkal és szórakozási lehetőségekkel bővíthetik utazásaikat. A teljeskörű élményhez a gasztronómia is hozzátartozik, ezért elhoztunk néhány közkedvelt ételt, amelyeket általában a kaszinókban, vagy az ahhoz tartozó éttermekben lehet megkóstolni.

Hagyományos kaszinók

A szerencsejátékozás régóta népszerű elfoglaltság világszerte, azonban a hagyományos kaszinó épületeket nagyjából a 19. század elejétől kezdték el építeni. Mivel a szerencsejátékokra mai napig óriási a kereslet, ezért az idő során egyre fejlődő technológiának köszönhetően online is megjelentek a kaszinók. Habár a kaszinó létesítmények is népszerűek, a legtöbb kaszinó online térben is jelen van, ezáltal több ember számára válik elérhetővé, és a felhasználói kör is bővül. A modern megoldások ellenére évente több millió ember utazik el a szerencsejátékok hazájába. Természetesen Las Vegas a legnagyobb szerencsejáték város, azonban Makaó, Monte Carlo és London is idetartozik. Ezen városokra nemcsak a kaszinózás otthonaként tekinthetünk, hanem egyéb okokból is jelentős turisztikai célpontok.

Általános tudnivaló, hogy a hagyományos kaszinók jogi korhatára 18 és 21 közötti évre tehető. A kaszinókban minden olyan játék elérhető, amelyek online is jelen vannak, bár tapasztalatok alapján a hely korlátozottsága miatt az online kaszinókban több a választék. Az ügyfelek számos szerencsejátékot kipróbálhatnak a fizikai létesítményekben, például videópóker, craps, blackjack, rulett, baccarat és a mindenki által jól ismert póker. A kaszinók több esetben ajándéktárgyakkal, utazással és egyéb ajándékokkal jutalmazzák a szerencsejátékosokat, melyek sok esetben a pénznyereményt helyettesítik.

Kaszinók gasztronómiája

A kaszinókba ellátogató szerencsejátékosok nagyon sok lehetőség közül választhatnak. Míg sokan az exkluzív, fizetős szolgáltatásokat szeretik, addig mások inkább az ingyenes kiszolgálásokat veszik igénybe. Gasztronómiai szempontból mindkét verzióval találkozhatunk, ugyanis annak ellenére, hogy a legtöbb ételért fizetni kell, néhány kaszinó ingyenes reggelit, ebédet és vacsorát is biztosít. A luxus szállodákban és kaszinókban akár csomagokat is igénybe lehet venni, ahol egy bizonyos előre befizetett összegért korlátlan fogyasztást kap a vendég.

Kínálatok tekintetében határ a csillagos ég, hiszen a kaszinókhoz éttermek is tartoznak, melyek általában gyorséttermek, fine-dining éttermek, de svédasztalos kínálatokkal is lehet találkozni. Ezenkívül a kaszinók alapelemét képzik a büfék, bárok és kávézók is. Különböző nemzetek konyháit is van lehetőségünk megkóstolni, ám a legnépszerűbb a mexikói, kínai, és az indiai konyha.

A legnépszerűbb ételek a kaszinókban

Általánosságban a játékosok napokat, vagy akár heteket is eltöltenek kaszinózással, ezalatt pedig sokan választják a gyorsabb, könnyebb megoldásokat étkezés szempontjából. Sokan megadják a módját, és külön étterembe mennek, de a svédasztalos vagy gyorséttermi ételek is igen népszerűek. A kaszinók üzemeltetői tisztában vannak azzal, hogy a vendégek a hosszú szerencsejátékozás között megéheznek, ezért az étkezés és italozás is kiemelt szerepet kap a szolgáltatások között.

Ezekbe a kaszinókba a világ minden tájáról érkeznek vendégek, ezért egy jól működő szolgáltatásban sokféle étel közül lehet választani. Ebből adódik tehát, hogy a kaszinók vendégeinek étkezési igényei között jól látható egy séma. Ezen séma alapján összegyűjtöttük azokat az ételeket, melyek a legnépszerűbbek a kaszinókban:

  • Ázsiai kacsás taco
  • Espelette borssal fűszerezett bárányhús
  • San Remo Gamberoni sziklahal zselével
  • Bistecca Alla Fiorentina – Paradicsomszószból készült főétel
  • Crab Melt
  • Forró csokoládé leves

Tengeri ételek

Luxus konyhát tekintve a tengeri ételek mindig nagyobb árkategóriát képviseltek, hiszen a beszerzési folyamat bonyolultabb, illetve az elkészítésük sem a legegyszerűbb. Azonban a színvonalas kaszinók menüsoraiból elengedhetetlen a több fajta rákból készült étel, a homár, és a különleges halételek. Ezeket a tengeri ételeket általában választható köretekkel, salátákkal, és egyéb zöldségekkel tálalják.

Nemzetközi konyhák

Tekintettel arra, hogy a kaszinókba a világ tájáról érkeznek vendégek, a szocializálódás mellett a játékosok lehetőséget kapnak arra, hogy más nemzetek konyháit is megkóstolják. A különböző nemzetek konyhái közt a legnépszerűbb az ázsiai, francia, olasz és az amerikai. Ázsiai szempontból érdemes kiemelni az indiai konyhát, valamint a kínait és a japánt, ahol közkedvelt étel a sushi. Az amerikai konyha legnépszerűbb étele a steak, illetve sokan szeretik az olasz tésztákat is.

Array
Article Categories:
Cikkek

Comments are closed.