Ezek a koktélok uralják majd az idei ital lapokat

koktélok

Akárcsak a divat világában, a trendek jönnek-mennek a koktélok világában is. Akadnak olyan koktélok amelyek feledésbe merülnek, aztán újra reflektorfénybe kerülnek, kiállják az idő próbáját. Felmerül bennünk a kérdés, hogy melyek a klasszikus italok? Általában ezeket a klasszikus italokat bármelyik bartender el tudja készíteni.

Melyek az újra megkedvelt idei évi koktélok?

A továbbiakban azokat az italokat mutatjuk be, amik mostanában uralják az itallapokat.

  • Daiquiri

A klasszikus Daiquiri csak rumból, lime-ból, és kis cukorból tevődik össze így egyszerűen elkészíthető. Az ital az 1900-as évek elején Kubából terjedt el, de népszerűvé csak a második világháború alatt vált. Az utóbbi időben újra megnőtt az érdeklődés a rumos koktélok iránt, így valószínű, hogy a kedvelt italok közé fog tartozni újra a daiquiri. Egy felmérés szerint az idén a tervek szerint több rumot szeretnének fogyasztani az emberek, mint whiskyt.

  • Pisco sour

Ez egy desztillált szőlőbor jellemzően Peruban vagy Chilében készítik. Azoknak akik még nem ismerik, érdemes kipróbálni a piscot, a sour változat lime-mal, tojásfehérjével és Angostura keserűvel készítik, és egyre több bár itallapján megtalálható.

  • Sidecar

Ez a koktél konyakot, narancslikőrt és citromot tartalmaz, pontos eredete ismeretlen, valamikor az első világháború végén jött létre. A bárokban általában megtalálhatók az olyan népszerű konyakmárkák mint a Hennessy, a Remy Martin vagy a Cointreau narancslikőr így ezt az italt is bármikor vissza lehet hozni a kínálatba. Bár az utóbbi időben a konyak is drágább lett, de a belőle készült koktél igen kifinomult, érdemes kipróbálni a sidecart.

  • French 75

Nevét az első világháborúban a franciák által használt fegyverről kapta. A French 75 klasszikus koktél, hiszen ginből, citromléből, jégből és cukorból áll, majd pezsgővel fejezik be. Miután a pezsgős koktélok aránya a megfizethető pezsgők miatt egyre nő, így a velük készült koktélok is előtérbe kerülnek majd.

  • Paloma

A tequila koktélok közül a Margarita a legismertebb, de a Paloma is méltó vetélytársa. Ugyan keserűbb, de sokkal frissítőbb mint a rokona. A koktél tequilából és Squirt márkájú grapefruit szódából áll és manapság nagyon népszerű.

  • Mint Julep

Az amerikai politikusok, elnökök és gazdag előkelők kedvenc itala volt, az 1800-as évek óta létezik. A koktél egy adag mentalevelet, szirupot és rengeteg bourbont tartalmaz, édességét egy kis szóda hozzáadásával szokták csökkenteni.

  • Pina colada

Puerto Ricoból származik a koktél, egyes állítások szerint az 1800-as években kalózok készítették el először, mások szerint bartender a feltaláló. Összetételét tekintve kókuszkrém, fehér rum, ananászlé, jég. Sokan örülnének visszatérésének.

Bármelyik alapanyagot beszerezhetjük a Koktélbolt alkohol webáruházból, ahonnan számos egyéb kiegészítő is a rendelkezésünkre áll, ha otthon szeretnénk koktélokat kóstolni.

Összegezve

A divat a koktélok világát is érinti, vissza-visszatérnek a kínálatba a régi koktélok. A klasszikus koktélok reneszánszukat élik. A kedveltek közé visszatérő koktélok elkészítése a bartendereknek nem okozhat fejtörést.

Array
Article Categories:
Cikkek

Comments are closed.