A legjobb tavaszi koktélok friss gyümölcsök felhasználásával

gyümölcsös koktélok

Tavasszal már mindenki alig várja, hogy végre kisüssön a nap, jó idő legyen, majd jöhetnek a finom és lédús tavaszi gyümölcsök. Aki szívesen rágcsál valami ropogós és zsenge zöldséget, annak is ez lesz a kedvenc évszaka. A piacon még igen szegényes a kínálat, főleg az évszak elején, de szépen lassan azért bejönnek a friss finomságok. Addig sem kell lemondani a tavaszias ízekről, hiszen egy kalóriaszegény, vitamindús koktélt bárki villámgyorsan elkészíthet a teraszon.

De vajon miből dolgozhatunk ebben a szezonban? Mik azok a friss gyümölcsök, amik szóba jöhetnek az alkoholos és mentes koktélok esetében?

Az első napsugarak

Már februárban alig várjuk, hogy megjöjjön a tavasz, hogy lédús tavaszi gyümölcsöket fogyaszthassunk. A hazai eperre még várni kell, de sok helyen kapható már igen ízletes görög vagy spanyol változat. Aztán szépen lassan érkezik a cseresznye, a meggy, a málna, vagy éppen a szeder. Mindennek megvan a maga ideje, kivéve a koktélozásnak, amire egész évben lehetőségünk van. Ehhez azonban fontos, hogy mindig legyen kéznél egy koktélos szett, amely minden szükséges eszközt tartalmaz.

Epres-banános koktél

A banán pont az a gyümölcs, ami januártól decemberig kapható a boltokban. Ehhez már csak egy kis epret kell felkutatni és készülhet az első nyári frissítő. Az alapanyagok kapcsán szükség van 10 dkg eperre, 2 banánra, 2 dl csökkentett zsírtartalmú tejre, valamint 1 dl ásványvízre és egy evőkanál mézre. A mentes keverék tehát nem tartalmaz alkoholt, sokkal inkább egy turmix, mintsem egy koktél.

Az elkészítéséhez nem kell mást tenni, mint feldarabolni az epret, majd ásványvízzel hígítva a gyümölcsöt egy turmixgépbe dobni. Ahhoz, hogy az epermagok ne zavarjanak be, szűrjük át a pépet és dobjuk hozzá a felkarikázott banánt, a tejet, valamint a mézet. Még egyszer indítsuk el a gépet, majd töltsük két pohárba és már készen is van. Ez az ital egy igazi egészségbomba, még akkor is, ha csak fagyasztott epret sikerült beszerezni.

Paloma koktél

Alkoholos vizekre evezve, miért ne próbáljuk ki az élénk színű italt, amihez alig három összetevőre van szükség. Egy kis tequila, egy grapefruit, valamint egy kis lime-lé és már mehet is a mixerbe. A shaker remek választás ehhez, hiszen az alapanyagokat remekül összekeveri. Használjuk hozzá dupla italmércét, koktél kanalat, valamint szűrőt, ami segít, hogy az ital teljesen sima legyen. Amennyiben a keveréket túlzottan savanyúnak érezzük, akkor mehet bele egy kis cukorszirup vagy méz, attól függően, hogy melyiket preferáljuk jobban.

Eper Daiquiri

Egy másik epres finomsággal zárjuk a sort, mégpedig az eper daiquirivel, amely egy gyümölcsös ital édes, frissítő és könnyen elkészíthető formában. A szíve-lelke az epervelő, ami az első ízes magas eper hozzáadásával lesz az igazi.

Kiemelt kép: canva.com

Array
Article Categories:
Cikkek

Comments are closed.