Lazac köretek – 10 szuper köret

lazac köretek

Egyre több családnál kerül lazac a karácsonyi asztalra. De milyen köret illik a lazachoz, milyen körettel tálaljuk a lazacot? Ehhez nyújt segítséget ez a cikk, ahol 10 változatos lazac köretet ismerhetsz meg. Találsz látványos, egyszerű és főzés nélküli köreteket is!

Lazac köretek – 10 szuper köret lazachoz

Lazac bébispenóttal

A lazac és a spenót klasszikus párost alkotnak. Na nem a spenót főzelékről, hanem párolt bébi spenótról van szó. A spenótot le kell önteni forró vízzel, és pár percig állni hagyni, majd egy olívaolajból, balzsamecetből, citromléből, fokhagymából álló öntettel leönteni.

sült lazac spenóttal

Lazac cukkinivel

A cukkini is jól illik a lazachoz, könnyed köretet készíthetünk belőle. Grillezett cukkini recept itt, párolt cukkini recept itt.

lazac cukkinivel

Lazac quinoával

A quinoia egyre nagyobb népszerűségnek örvend, gluténmentes, alacsony a kalóriatartalma és teljesértékű fehérjét tartalmaz. Mosás után kétszeres mennyiségű vízben kell megfőzni, kb. 15-20 perc után, mire az összes folyadékot elfőtte lesz jó.

lazac quinoával

Lazac petrezselymes krumplival

Egyszerű köretek is jól illenek a lazachoz, mint például a petrezselyes krumpli.

lazac petrezselymes krumplival

Lazac karfiolpürével

A lazac mellé a könnyedebb köretek illenek jól, mint például a karfiolpüré, amit gyakran a krumplipüré helyettesítésére szoktak használni. Karfiolpüré recept itt.

karfiolpüré

Hercegnő burgonya

Ha látványos, különleges lazac köretet keresel, akkor a hercegnő burgonya jó választás lehet. Hercegnő burgonya recept itt. (de lehet mélyhűtötten is kapni, amit csak ki kell sütni)

hercegnő burgonya

Zöldséges paella

A paella a spanyolok nemzeti eledele, egy rizses egytálétel. A legismertebb változata tengeri herkenytűkkel készül, de van vegetáriánus változata is, ami nem csak főétel, de köret is lehet például olyan tengeri halak mellé, mint a lazac. Zöldséges paella recept itt.

zöldséges paella citrommal

Lazac vajas fokhagymás brokkolival

Brokkoliból is szuper lazac köretet lehet készíteni, csak egy kis vajra és fokhagymára lesz szükség.

Lazac mango salsával

Ha kedveled a trópusi ízvilágot, akkor a mango salsa lesz számodra a tökéletes lazac köret.  A salsa a mangó mellett tartalmaz, kaliforniai paprikát, lilahagymát, koriandert, lime levet. Főzni sem kell, csak feldarabolni és összekeverni. Mangó salsa recept itt. Nagyon jól illik a cajun lazachoz.

cajun lazac mangó salsával

Fokhagymás spagetti

Ha az olaszos ízek szerelmese vagy, akkor készíts fokhagymás spagettit a lazachoz.

olasz fokhagymás tészta aglio e olio

Nézd meg ezt is:

Lazac fűszerezése – 13 fűszer ami illik a lazachoz

Vajas citromos lazac recept

15 különleges karácsonyi köret

Array

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük